Антикорупційний суд заарештував нардепа Гунька

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного політика.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту народного депутата від фракції «Слуги народу» Анатолія Гунька, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 9 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

Під час засідання прокурор САП просив заарештувати нардепа з альтернативою 50 млн грн застави. Він розповів, що, за даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

«Клопотання детектива НАБУ, погодженого генеральним прокурором – задовольнили. Застосувати до підозрюваного Анатолія Гунька запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, тобто до 7 жовтня включно. Взяти підозрюваного Анатолія Гунька під варту в залі суду», – йдеться в рішенні.

Одночасно політику визначили альтернативу у вигляді 30 млн грн застави. У разі внесення коштів він вийде зі слідчого ізолятора під наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Київської області без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками, підозрюваними та іншими особами; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Гунька та двох його спільників на одержанні $85 тисяч неправомірної вигоди. Пізніше нардепу та ще одній особі повідомили про підозру. Ще один фігурант наразі розшукується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: