НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Гуньку

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру чинному члену парламенту від пропрезидентської фракції.
Анатолій Гунько

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Анатолію Гуньку в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

Хто з колишніх та чинних нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за щоЗа час повномасштабної війни понад 40 чинним і колишнім нардепам оголосили про підозри у різних злочинах.

«НАБУ і САП повідомили про підозру чинному нардепу, викритому разом з двома пособниками на отриманні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди. Кваліфікація: ч. 4 ст. 368 КК України», – інформує НАБУ.

У САП уточнили, що підозру вручили детективи НАБУ за дорученням керівника САП Олександра Клименка.

За даними слідства, нардеп, будучи головою тимчасової слідчої комісії Верховної ради з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук, використав свої повноваження для надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що належать державному підприємству академії аграрних наук.

За такі послуги нардеп висловив прохання підприємцю передати йому «винагороду», яка сягає 221 тисяч доларів – з розрахунку 130 доларів за 1 га державної землі. Нардеп та двох спільників було викрито після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме 85 тис. дол.

«До Вищого антикорупційного суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 50 млн грн застави. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру його спільникам, та подальшого обрання запобіжних заходів», – додали в САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Гунька та двох його спільників на одержанні частини неправомірної вигоди. Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол на нардепа Гунька через подарунок його помічника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: