Ще одна країна НАТО скерувала додаткові сили для охорони кордону з Білоруссю

Читать на русском
До компетентних органів країни продовжують надходити відомості про випадки незаконного перетину кордону з території Білорусі.
t.me/tymoshenko_kyrylo

Кабінет Міністрів Латвії оголосив про шестимісячний посилений режим щодо охорони кордону з Білоруссю.

Про це йдеться у заяві Кабміну Латвії.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

Уряд зазначає, що до компетентних органів країни продовжують надходити відомості про випадки незаконного перетину кордону з території Білорусі. Тому, відповідний наказ видано для того, щоб забезпечити рівний захист кордонів країн усього регіону з Білоруссю.

Крім того, наказом передбачено, що Державна прикордонна служба здійснює посилений нагляд за латвійсько-білоруським кордоном, а Національні збройні сили та Державна поліція надають необхідну підтримку ДПС.

Згідно зі словами урядовців, війну проти України, започатковану росією та відкрито підтримувану білоруським режимом, можна розцінювати як додаткову обставину ризику та можливу мотивацію для продовження Білоруссю своїх зусиль щодо дестабілізації ситуації на кордоні країни з Латвією.

Нагадаємо, що Польща направить 500 правоохоронців до свого кордону з Білоруссю через напружену ситуацію.

Окрім цього, Литва готується закрити частину пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю.

Також у квітні цього року Латвія розпочала другий етап будівництва паркану вздовж кордону з Білоруссю довжиною 63,9 км.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: