Одна з країн ЄС призупинила програму «золотих віз» для громадян росії та Білорусі

Читать на русском
Майже через півтора року після рекомендацій Єврокомісії після вторгнення рф в Україну, Італія призупинила програму так званих золотих віз для громадян рф та Білорусі.
фото: immigrantinvest.com

Італія вирішила призупинити дію «золотих віз» для російських і білоруських інвесторів. Це сталося із запізненням у більш ніж на рік після рекомендацій ЄС.

Про це повідомляє Italy 24 Press News, з посиланням на заяву Міністерства бізнесу та виробництва Італії.

Громадяни яких країн отримали найбільше імміграційних віз СШАНайбільше імміграційних віз США і в 2021-му, і 2022 році отримали громадяни Мексики. Більше – на інфографіці.

Зазначається, що у середині липня 2023 року, майже через півтора року після рекомендацій Єврокомісії після повномасштабного російського вторгнення в Україну, Італія призупинила програму так званих «золотих віз» для громадян рф та Білорусі.

«Ми повідомляємо про призупинення програми для громадян росії та Білорусі відповідно до розпорядження президента комітету від 14 липня 2023 року згідно з рекомендацією 2028 Європейського Союзу», - йдеться в повідомленні міністерства.

Як відомо, після 24 лютого 2022 року Італія продовжила видавати «золоті візи» росіянам. Зазначається, що за минулий рік Італія видала 32 російським громадянам дворічну «золоту візу».

Також в Італії уточнили, що 4 росіянам було відмовлено в наданні такої візи.

Повідомляється, що у 2022 році росіяни посіли перше місце серед усіх інвесторів, які отримали візу за програмою «Інвесторська віза в Італію». Вони випередили американців, британців та інших громадян, які не є жителями країн ЄС.

Нагадаємо, що з вересня минулого року дев'ять країн ЄС більше не приймають від росіян документи на туристичні візи.

Раніше ми повідомляли, що Латвія припиняє видачу віз росіянам та посилює охорону кордону з рф.

Водночас, Ізраїль продовжить візи та гуманітарну допомогу українським біженцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: