Литва готується закрити частину пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Литва хоче незабаром закрити два із шести прикордонних пунктів пропуску з Білоруссю, щоб уникнути можливих провокацій.
фото lrt.lt

Литва має намір закрити два із шести прикордонних пунктів пропуску з Білоруссю. Мета таких заходів – зменшення ризику провокацій та загроз на кордоні.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Арнольд Абромавічус, пише видання LRT.

Росія вагнерівців готує теракт на НПЗ у Білорусі, щоб звинуватити Україну – СБУРосіяни готують масштабну провокацію на Мозирському нафтопереробному заводі у Білорусі, щоб втягнути Мінськ у війну.

Йдеться про прикордонні пункти пропуску Шумськ та Твіреч. Рішення мають бути ухвалені найближчим часом.

«Якщо у Польщі зараз практично діє один КПП на кордоні з Білоруссю, то у нас їх шість. Один із заходів превенції - скорочення їх кількості з шести до чотирьох», – зазначив Абромавічус.

За словами заступника командувача Державної прикордонної служби Саулюса Некрашявічуса, закриття деяких чинних прикордонних пунктів на кордоні з Білоруссю знизить ризик зіткнення з погрозами.

Водночас Латвія попросить шість тисяч російських громадян залишити країну – листи з відповідним проханням надішлють у вересні. Йдеться про тих, хто навіть не спробував пройти перевірку набуття статусу постійного жителя ЄС.

Нагадаємо, частина вагнерівців уже зосередилася біля литовського кордону. А у СБУ дізналися про те, що росія готує провокацію на НПЗ у Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: