Польща скерувала додаткові сили для охорони кордону з Білоруссю

Читать на русском
У неділю, 2 липня, Польща заявила, що направить 500 правоохоронців до свого кордону з Білоруссю через напружену ситуацію.
Getty Image

Польща направить 500 правоохоронців до свого кордону з Білоруссю через напружену ситуацію.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

У неділю, 2 липня, Польща заявила, що направить 500 правоохоронців до свого кордону з Білоруссю через напружену ситуацію.

«У зв'язку з напруженою ситуацією на кордоні з Білоруссю я вирішив посилити наші сили 500 польськими поліцейськими з превентивних підрозділів та підрозділів контртероризму», – написав Камінський.

Додаткові сили приєднаються до 5000 прикордонників і 2000 солдатів, які вже перебувають поблизу білоруського кордону.

Відзначимо, прикордонна служба додала, що в суботу, 1 липня, 187 осіб намагалися нелегально перетнути кордон Польщі з Білорусі.

Крім цього, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив про намір своєї країни приєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО з огляду на розміщення російської тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Нагадаємо, у квітні цього року Латвія розпочала другий етап будівництва паркану вздовж кордону з Білоруссю довжиною 63,9 км.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: