У рф висунули обвинувачення прокурору Гаазького суду, який видав ордер на арешт путіна

Читать на русском
Слідчий комітет росії заочно висунув звинувачення прокурору та судді Міжнародного кримінального суду, які видали ордер на арешт володимира путіна.
Укрінформ

Слідчий комітет росії заочно висунув звинувачення прокурору та судді Міжнародного кримінального суду, які видали ордер на арешт володимира путіна.

Про це повідомляється в Телеграм-каналі слідчого комітету.

Зазначається, що звинувачення були пред'явлені прокурору МКС Каріму Хану та судді Розаріо Сальваторе Айталі.

Римський статут: які країни підписали і ратифікували документРимський статут — головний документ роботи Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Його підписали і ратифікували 122 країни.

У дописі стверджують, що слідчі нібито зібрали достатньо доказів, на підставі яких і винесли постанови про заочне пред'явлення звинувачення прокурору Міжнародного кримінального суду Хану Каріму Асаду Ахмаду та судді Міжнародного кримінального суду Розаріо Сальваторе Айталі.

Прокурору висунуто звинувачення за статтею про «притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, а також приготування до нападу на представника іноземної держави». Дії судді кваліфіковані як «наперед незаконне взяття під варту, а також підготовка до нападу на представника іноземної держави».

Напередодні стало відомо, що російська влада оголосила у розшук прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі Каріма Ахмада Хана.

Нагадаємо, в середині березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого Росії з прав дитини Марії Львова-Бєлова. У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння військового злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

Тепер путіну загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнали юрисдикцію суду. Це понад 120 країн, перелік – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: