У Міноборони розповіли, скільки боєприпасів рф використала проти ЗСУ за тиждень

Читать на русском
Протягом декількох тижнів фіксується зростання кількості обстрілів на сході. За цей тиждень росія використала на 100 тисяч боєприпасів більшеі, ніж у минулий.
фото: Ганна Маляр/ Facebook

Російські загарбники ще більше активізували артилерійські обстріли і використали проти Збройних сил України близько 500 тисяч боєприпасів за тиждень.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляє в ефірі єдиного телемарафону.

Представниця військового відомства зазначила, що на південному напрямку наступ українських сил гальмується суцільним мінуванням і обстрілами з боку росії.

«Вже протягом декількох тижнів ми фіксуємо дуже відчутне зростання кількості обстрілів на сході. Це просто шалені цифри. Якщо в понеділок я ще озвучувала цифру близько 8 000 обстрілів за тиждень, то цього понеділка це вже близько 9 000 за тиждень», – сказала Маляр.

При цьому, вона наголосила, що складно точно порахувати, але приблизно це десь півмільйона боєприпасів, використаних росіянами за тиждень. Минулого тижня – близько 400 тисяч.

«Це означає, що вони намагаються цим суцільним артилерійським і мінометним вогнем зупинити наші війська», - зазначила Маляр.

Нагадаємо, що бійці ЗСУ за минулий тиждень знищили 68 із 87 ударних дронів Shahed, запущених росіянами. Також ППО знищила 17 «Калібрів» та 13 крилатих ракет.

Окрім цього, президент Володимир Зеленський заявив, що за тиждень російські терористи застосували проти України вже 65 різних ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: