За цей тиждень росіяни застосували проти України 65 різних ракет та 178 ударних дронів – Зеленський

Читать на русском
За один цей тиждень російські терористи застосували проти нас вже 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 шахедів. Суттєву частину вдалося збити.
Офіс президента

Лише за тиждень російські терористи застосували проти України вже 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 «шахедів».

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні.

«За один цей тиждень російські терористи застосували проти нас вже 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 «шахедів». Суттєву частину вдалося збити», - заявив президент.

Зеленський наголосив, що Україна зробить все, щоб її повітряний щит ставав тільки міцнішим.

«Повний захист від терору потрібен тут, щоб потім не довелося думати, як захистити від нього ще й інші народи. Україна може виграти цю битву, і наш повітряний щит згодом гарантуватиме безпеку всієї Європи», - додав він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні мав честь привітати всіх наших воїнів Повітряних сил Збройних Сил України з професійним днем. Усіх наших льотчиків і зенітників, фахівців, які забезпечують технічну сторону роботи нашої авіації та протиповітряної оборони.

  • Сьогодні заслухав доповідь щодо використання нашими воїнами передових систем ППО – «Петріотів» та «Айрісів», які ми отримали від партнерів. Дякую кожній країні, кожному лідеру, які допомогли з ними!

  • Саме тут, саме в нашому небі можемо довести, що терор програє. Всі разом можемо це довести – усі партнери. Дуже важлива відповідальна позиція кожного з партнерів щодо постачання систем ППО і ракет до них.

  • Сьогодні ж я нагородив наших воїнів Повітряних сил, поспілкувався з ними. Однаково прагнемо скоріше відчути бойове застосування F-16 в українському небі. Все для цього ми робимо. Передав сьогодні й «Золоті Зірки» Героя України рідним льотчиків, які загинули в боях заради нашої держави.

  • Буде нова комунікація з партнерами – заради оборонних пакетів для України. Додамо ще більше змісту міжнародним заходам серпня – вересня, які вже заплановані. Це й Кримська платформа, і Саміт перших леді і джентльменів, і наша участь у Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, Зеленський у зверненні прокоментував вчорашню російську атаку «Кинджалами» та «Калібрами» по Україні.

Також до декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналося вже 12 держав, повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: