«Тиждень був вкрай складним»: у Міноборони оновили інформацію про ситуацію на фронті

Читать на русском
Минулий тиждень був вкрай складним – противник відчайдушно намагався зупинити контрнаступ ЗСУ на Півдні та на деяких напрямках на Сході. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Минулий тиждень був вкрай складним – противник відчайдушно намагався зупинити контрнаступ ЗСУ на Півдні та на деяких напрямках на Сході.

Актуальними даними з фронту поділилася заступниця міністра оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

На півдні окупанти мінують позиції у три шари – МалярНа Мелітопольському та Бердянському напрямках окупанти мінують позиції навіть у три шари. Це ускладнює просування ЗСУ.

Минулого тижня епіцентром бойових дій був Схід. Там відчутно побільшало ворожих обстрілів – близько 9 тисяч на тиждень. Сумарно ворог використав близько 500 тисяч боєприпасів.

За словами Маляр, російські окупанти безуспішно намагалися просуватися на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

«На південному фланзі Бахмутського напрямку наші війська протягом тижня продовжували наступальні дії. Рух був дуже ускладнений мінуванням та обстрілами. Але наші війська змусили противника доволі витратно оборонятись, бо знищили чимало ворожої техніки та бійців», – розповіла заступник міністра.

На Півдні Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках. У районах Малої Токмачки та Роботине Запорізької області ЗСУ мають тактичний успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

«Ворог серйозно зміцнює свої оборонні рубежі. І наші війська зараз стикаються не лише з мінуванням, а й з бетонним інженерним зміцненням ключових панівних висот. Це суттєво ускладнює просування», – повідомила Маляр.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про труднощі контрнаступу на південному напрямку. Також повідомлялося, що у росії змінюють тактику інформування про український контрнаступ.

Раніше Маляр пояснила, чому росія посилила атаки на східних напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: