ЗСУ подекуди вдалося прорвати першу лінію оборони ворога на Півдні – Міноборони

Читать на русском
Українські війська поступово розвивають контрнаступ на півдні країни, на деяких ділянках ЗСУ вже прорвали першу лінію оборони ворога. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські війська поступово розвивають контрнаступ на півдні країни, на деяких ділянках ЗСУ вже прорвали першу лінію оборони ворога.

Про це в ефірі телемарафону заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Маляр пояснила, чому росія посилила атаки на східних напрямкахРосіяни посилили атаки на Сході, сподіваючись відтягнути на ці напрямки більше українських військ. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона розповіла, що після виходу на проміжну лінію оборони ЗСУ зіткнулися з низкою труднощів.

«Наші війська на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони та перейшли на таку проміжну лінію. Там вони зараз стикаються з тим, що ворог на основних чи ключових для них панівних висотах фактично створив бетонні інженерні укріплення. Це, безумовно, ускладнює рух наших військ та самі бойові дії», – повідомила Маляр.

У Міноборони зазначили, що противник почав підтягувати на Схід та Південь професійні підрозділи.

«Тобто ми фіксуємо і на сході, і на півдні десантно-штурмові загони, які кинуті в бій у різних місцях», – розповіла Маляр.

Нагадаємо, за останню добу російська армія втратила в Україні ще 640 військовослужбовців. Загалом повномасштабне вторгнення вже призвело до загибелі 248 тисяч 490 окупантів.

Раніше в Міноборони оновили дані про співвідношення втрат ЗСУ та окупантів у ході українського контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: