Формула миру може стати основою для припинення інших конфліктів – Зеленський

Читать на русском
Українська Формула миру може бути використана для припинення інших воєнних конфліктів та подолання глобальних проблем. Таку думку висловив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Українська Формула миру може бути використана для завершення інших воєнних конфліктів та подолання глобальних проблем.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам з Латинської Америки.

Єрмак анонсував два саміти щодо Формули миру, один із них – за участю росіїУкраїна має намір провести два саміти, присвячені питанню реалізації Формули миру. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, якщо ті чи інші міжнародні інституції не дозволяють досягати миру, то українська Формула могла б стати універсальним фундаментом для відповідних рішень.

«На жаль, ми не єдині, і це не останній військовий конфлікт у світі. І я вважаю, що після закінчення цієї війни така Формула може бути базою для подолання інших глобальних проблем», – стверджує Зеленський.

Президент заявив, що не бачить нічого поганого в тому, що деякі країни мають свою думку щодо окремих пунктів українського мирного плану.

«З чимось погоджуватися, а з чимось не погоджуватись. Пропонувати щось своє. І саме на цьому ґрунтується наша Формула миру. Базис має бути українським, бо війна в Україні. А пропозиції можуть бути будь-якої держави, тому що для нас цінними є досвід і думки кожної з країн, які дійсно бажають миру, а не підіграти росії», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, на вихідних у Саудівській Аравії відбулися переговори з питань миру в Україні. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн.

В Офісі президента вже заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутні засвідчили прихильність принципам непорушності територіальної цілісності держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: