Зеленський обговорив Формулу миру із представниками чотирьох арабських країн

Читать на русском
Під час візиту до Саудівської Аравії президент провів зустрічі з прем'єр-міністром Ірану, а також з головами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту.
Фото: Офіс президента України

Під час візиту до Саудівської Аравії президент Володимир Зеленський провів зустрічі з прем'єр-міністром Ірану, а також з головами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту.

Про це повідомила пресслужба українського лідера.

До яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війниВолодимир Зеленський з початку повномасштабної війни здійснив 14 закордонних візитів, майже всі – у 2023 році.

Президент подякував прем'єру Іраку Мухаммаду Ас-Судані за солідарність його країни з українським народом, а також тверду позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

«Володимир Зеленський висловив особливу подяку Іраку за підтримку України в рамках міжнародних організацій, зокрема, за підтримку резолюцій Генеральної Асамблеї ООН», - зазначили у пресслужбі.

Сторони також обговорили можливі шляхи участі Іраку в імплементації Формули миру.

Про реалізацію українського мирного плану Зеленський говорив і з делегаціями ОАЕ, Оману та Кувейту. Крім того, під час зустрічей підіймалася тема глобальної продовольчої безпеки та роботи Чорноморської зернової ініціативи.

Нагадаємо, Зеленський прибув до Саудівської Аравії 19 травня. Він виступив на саміті Ліги арабських держав і зустрівся зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії.

Після Саудівської Аравії Зеленський, ймовірно, вирушить до Японії на саміт G7. Вранці про це повідомляли ЗМІ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: