Данія першою із країн ЄС заявила про готовність прийняти саміт Формули миру

Читать на русском
Глава данського МЗС зазначив, що на мирному саміті мають бути присутні не лише союзники України, а й країни, які поки що зберігають нейтралітет.
Фото: kmu.gov.ua

Данія готова прийняти у себе саміт, присвячений питанням обговорення та реалізації української Формули миру.

Про це заявив глава МЗС королівства Ларс Локке Расмуссен, його цитує Reuters.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Він висловив упевненість, що влада країни зможе організувати такий саміт у липні.

«Якщо Україна вирішить, що настав час провести таку зустріч, це буде чудово. І тоді Данія, мабуть, зможе провести цей саміт», – сказав Расмуссен.

Він також зазначив, що на мирному саміті мають бути присутні не лише союзники України, а й країни, які поки що зберігають нейтралітет.

«Необхідно викликати інтерес у таких країн, як Індія, Бразилія та Китай», – сказав Расмуссен, додавши при цьому, що участь росії в такому саміті «йому важко уявити».

Нагадаємо, вчора Зеленський виступив на робочій сесії саміту «Великої сімки» у японській Хіросімі. Більшість свого виступу президент присвятив темі реалізації української Формули миру. Зеленський сподівається, що мирний саміт вдасться провести у липні цього року.

Раніше у МЗС назвали умови, за яких Україна обговорить мирні ініціативи інших держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: