Зеленський пояснив роль Бразилії у процесі реалізації Формули миру

Читать на русском
Бразилія та особисто президент країни Лула да Сілва могли б допомогти Україні з реалізацією Формули миру. Про це заявив Володимир Зеленський у інтерв'ю бразильському ЗМІ.
Фото: Офіс президента України

Бразилія та особисто президент країни Лула да Сілва могли б допомогти Україні з реалізацією Формули миру.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю Globo.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

За його словами, Бразилія може відіграти значну роль у реалізації щонайменше одного пункту мирного плану. Йдеться про глобальну продовольчу безпеку.

«Допомога нашій країні в експорті агропродукції – це також допомога іншим державам, які страждають від нестачі продовольства та можуть опинитися на межі голоду», – зазначив Зеленський.

Він заявив, що хотів би зустрітися з так Сілвою найближчим часом, щоб особисто розповісти президенту Бразилії про події в Україні.

«Тоді і відносини між нашими державами будуть лише кращими і міцнішими. У цьому, я впевнений, наші народи є абсолютно зацікавленими», – додав Зеленський.

Нагадаємо, найближчими днями у Саудівській Аравії має відбутися зустріч, присвячена питанням миру в Україні. За даними ЗМІ, на захід запрошено і представників Бразилії.

Раніше Лула да Сілва заявив, що «світ втомився» від війни росії проти України. Разом з тим, за останній час він змінив свою риторику щодо війни в Україні та засудив вторгнення рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: