Єрмак анонсував два саміти щодо Формули миру, один із них – за участю росії

Читать на русском
Україна має намір провести два саміти, присвячені питанню реалізації Формули миру. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.
Фото: Офіс президента України

Україна має намір провести два саміти, присвячені питанню реалізації Формули миру.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак, його цитує Європейська правда.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За словами керівника ОП, на першому саміті учасники мають офіційно затвердити Формулу миру, а на другому – прийняти документ про завершення війни.

При цьому Єрмак заявив, що друга зустріч передбачає участь росії.

«Перший саміт – установчий, на ньому учасники мають затвердити за основу Формулу миру Зеленського із 10 пунктів. Другий саміт, підсумковий, має зафіксувати завершення війни. Ми не обговорювали в Джідді будь-які терміни можливих переговорів із росією. Але на момент закінчення війни потрібно буде залучати росію», – повідомив Єрмак.

Глава ОП додав, що без виконання пункту про виведення російських військ із території України цей план неможливо виконати.

Нагадаємо, на вихідних у Саудівській Аравії відбулися переговори з питань миру в Україні. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн.

В Офісі президента вже заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутні засвідчили прихильність до принципів непорушності територіальної цілісності держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: