СБУ затримала агента ФСБ, який планував знеструмити 5 областей України

Читать на русском
СБУ затримала агента ФСБ, який готував нові удари росіян по електропідстанціях в 5 областях України.
ssu.gov.ua

СБУ затримала агента ФСБ, який готував нові удари росіян по електропідстанціях в 5 областях України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Telegram.

Відомо, що за вказівкою рф агент збирав інформацію про місця розташування ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей. Крім цього, він повідомляв окупантам про орієнтовну напругу енергооб’єктів, а також рівень їх пошкоджень після ворожих обстрілів. Ці дані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення 5 областей України.

Військові контррозвідники СБУ затримали агента у Харкові під час виконання ним розвідувального завдання. Ворожим поплічником виявився посадовець регіонального підрозділу компанії «Укренерго», який очолював групу з оптимізації та розрахунку втрат електричної енергії. Росіяни завербували його ще задовго до початку повномасштабного вторгнення.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру у державній зраді.

Напередодні також стало відомо, що контррозвідка Служби безпеки України викрила російського агента, який збирав розвідувальні дані про аеродроми ЗСУ й персональні дані українських військових льотчиків.

Ще один затриманий зрадник планував зірвати контрудари ЗСУ під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: