Білоруські вертольоти порушили повітряний простір Польщі – подробиці

Читать на русском
У вівторок, 1 серпня, два вертольоти Білорусі порушили повітряний простір Польщі під час навчань. Інцидент стався у районі прикордонного села Біловежі.
Фото: defence-blog.com

У вівторок, 1 серпня, два вертольоти Білорусі порушили повітряний простір Польщі під час навчань.

Про це повідомили у пресслужбі польського Міністерства оборони.

У Білорусі «вагнерівці» шукають новобранців, готових воювати проти Литви та Польщі – ЦНССили Вагнера на території Білорусі готують до війни з Польщею та Литвою. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Інцидент стався у районі прикордонного села Біловежі. Польські військові спочатку не змогли зафіксувати порушення кордону, оскільки гелікоптери летіли на дуже малій висоті.

Зазначається, що влада країни вже проінформувала союзників по НАТО про цей інцидент, а міністр оборони Маріуш Блащак наказав збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, зокрема бойові гелікоптери.

«Крім того, Комітет національної безпеки та оборони домовився про виклик тимчасового повіреного у справах Білорусі до МЗС Польщі для з'ясування всіх деталей», – повідомили у Міноборони.

Нагадаємо, ситуація на кордоні між країнами загострилася після того, як до Білорусі почали приїжджати найманці «Вагнера».

23 липня під час зустрічі з путіним Лукашенко заявив, що його напрягають «вагнерівці», бо хочуть «сходити на екскурсію до Варшави та Жешува». Сьогодні він сказав, що пожартував про бажання бойовиків атакувати Польщу.

Водночас прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький днями заявив, що найманці «Вагнера» почали переміщатися у бік Сувальського коридору.

Раніше повідомлялося, що Польща спрямовує на кордон з Білоруссю додатковий військовий контингент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: