Українських полонених могли доставити в Угорщину через Туреччину – ЗМІ

Читать на русском
Українські військовополонені, яких Кремль передав Угорщині, потрапили в країну через Туреччину. За даними журналістів, літак із військовополоненими прибув до Будапешта 7 червня не безпосередньо з росії, а саме з Туреччини.
Фото: ternopilcity.gov.ua

Українські військовополонені, яких Кремль передав Угорщині, потрапили в країну через Туреччину.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Драматичний детектив із політичним підтекстом»: у ГУР прокоментували ситуацію із полоненими в УгорщиніУ ГУР заявили, що українських полонених не визволили після передачі Угорщини. Ще до офіційних заяв Україна знала про спецоперацію, але Будапешт усе заперечував.

За даними журналістів, літак з військовополоненими прибув до Будапешта 7 червня не безпосередньо з росії, а саме з Туреччини, оскільки в даний момент пряме сполучення між рф та Угорщиною відсутнє.

Опитані журналістами експерти підтверджують це. У публікації зазначено, що маршрут через Туреччину «зовсім не дивний», оскільки раніше Кремль здійснював обмін полоненими саме за посередництва цієї країни.

Спочатку в Угорщині було 11 українських військовополонених. П'ятьох із них повернули в Україну, а місцезнаходження решти залишається невідомим.

Журналісти припускають, що вони, як і раніше, залишаються на території Угорщини.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених «закарпатського походження». Це підтвердив віце-прем’єр Угорщини.

У Міністерстві закордонних справ після цього заявили, що Угорщина тримає українських полонених в ізоляції та ігнорує спроби налагодити діалог. Через кілька днів стало відомо, що українським дипломатам все ж таки вдалося вивезти з Угорщини п'ятьох військовополонених.

Раніше ЗМІ повідомляли, що переданих Угорщині українських полонених залякували «покаранням за дезертирство».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: