Угорщина проти плану ЄС щодо створення довгострокового фонду підтримки ЗСУ – Politico

Читать на русском
Угорщина виступатиме проти виділення будь-якої військової допомоги ЄС Україні, доки її банк OTP перебуває у списку спонсорів війни.
europeanconservative.com

Угорщина виступила проти плану Євросоюзу створити довгостроковий фонд у розмірі до 20 мільярдів євро для підтримки Збройних Сил України.

Про це повідомляє Politico.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

План у четвер обговорювався на рівні міністрів закордонних справ на зустрічі у Брюсселі. Пропозиція полягала в тому, щоб виділяти не менше 5 млрд євро на рік протягом наступних чотирьох років, щоб допомогти покрити витрати країн ЄС на купівлю та передачу зброї для України та навчання ЗСУ.

На зустрічі Угорщина заявила, що виступатиме проти створення фонду, допоки Україні не виключить банк OTP зі свого списку спонсорів війни. До того часу, як заявив міністр закордонних справ Петер Сіярто, Угорщина не підтримуватиме виділення коштів для Європейського фонду миру.

«Ми не можемо вести переговори про нове фінансове зобов'язання EPF доти, доки не буде вирішено OTP», – заявив Сійярто.

Остаточне рішення, зазначає видання, має бути ухвалене до жовтня, коли лідери ЄС наступного разу зберуться у Брюсселі. І деякі дипломати вважають, що на той час позиція Угорщини може змінитися.

Нагадаємо, на початку липня Сіярто говорив, що Угорщина й надалі блокуватиме кошти Євросоюзу на військову допомогу Україні, якщо Київ не виключить угорський банк OTP зі списку міжнародних спонсорів війни.

Крім того, Угорщина виступає проти плану Євросоюзу надати Україні довгострокове фінансування у розмірі 50 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: