Резніков уточнив, коли Україна зможе отримати винищувачі F-16

Читать на русском
Україна отримає американські винищувачі F-16 лише тоді, коли в нашій країні все буде готове для їхнього обслуговування та безпеки.
фото Олексій Резніков / Facebook

Україна отримає американські винищувачі F-16, коли буде виконано низку попередніх умов з нашого боку. Швидше за все, це станеться вже у 2024 році.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу у «Медіацентрі Україна» у середу, 19 липня.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

За його словами, «літаки F-16 будуть, це вже хороша новина, але спочатку почнеться навчання».

Він нагадав, що у Вільнюсі Україна та 11 країн-партнерів підписали меморандум про навчання українських пілотів на американських винищувачах. За його словами, українські пілоти та інженери-техніки навчатимуться у кількох країнах паралельно, а навчання стартує вже у серпні цього року.

«Ми ж тут в Україні робитимемо своє «домашнє завдання»: оцінимо спроможності наших аеродромів, де будуть використовуватись літаки і зробимо інфраструктуру для них (укриття, забезпечення, заправні станції тощо)», – пояснив Резніков.

За його словами, як тільки будуть готові інфраструктура та пілоти, здатні виконувати бойові завдання, а інженери будуть готові цю техніку обслуговувати, у цей момент партнери прийматимуть рішення щодо літаків F-16.

«Тому це трохи займе час. Оптимістично думаю, що це наступний рік», – спрогнозував голова Міноборони.

Нагадаємо, у червні Данія розпочала навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

У НАТО повідомляли, що Україна не отримає винищувачі F-16 до завершення контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: