ПАР намагається переконати росію повернутися до зернової угоди

Читать на русском
Південна Африка має намір докласти всіх зусиль, щоб переконати росію повернутися до переговорів про зернову угоду.
businesslive.co.za

Південна Африка намагається переконати росію повернутися до переговорів щодо відновлення зернової угоди, дія якої закінчилася у липні.

Про це заявила міністр закордонних справ Наледі Пандор, повідомляє Bloomberg.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб переконати російську сторону зайнятися чорноморською угодою щодо зерна та взаємодіємо з усіма відповідними сторонами, щоб побачити, чи зможемо ми знайти рішення, щоб забезпечити відкриття Чорноморської ініціативи», – сказала Пандор під час переговорів зі своїм японським колегою Йосімасом Хаясі.

Глава МЗС Японії, у свою чергу, також висловив жаль через вихід росії із зернової угоди.

Нагадаємо, після виходу із зернової угоди володимир путін обіцяв, що росія безкоштовно поставить деяким країнам Африки по 50 тисяч тонн зерна. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, коментуючи цей намір, сказав, що «жменька пожертв» не зможе компенсувати драматичні наслідки виходу рф з угоди.

Лідери країн Африки, які приїхали до посії на саміт, також зажадали від путіна відновити участь у Чорноморській зерновій ініціативі та зупинити війну в Україні.

Зокрема, президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що країни Африки не приїхали «просити дари».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: