Атака на Одещину: в ОВА розповіли про руйнування в Ізмаїлі

Читать на русском
В Ізмаїлі пошкоджено близько десяти житлових будинків, квартири, а також будинок офісу Дунайського пароплавства.
Фото: t.me/Nazars_look

Внаслідок нічної атаки росіян на Ізмаїл пошкоджено або зруйновано близько десяти житлових будинків, 15 квартир, а також будівлю офісу Дунайського пароплавства.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер в ефірі телемарафону у середу, 2 серпня.

У МЗС розповіли, скільки українського зерна знищила рф після виходу з зернової угодиПісля виходу із Чорноморської зернової ініціативи росія знищила 180 тисяч тонн українських зернових культур. За даними МЗС, рашисти били по резервуарах з агропродукцією протягом дев'яти днів.

«Жоден військовий об'єкт, будь-який, пов'язаний із військами об'єкт, не був пошкоджений. Всі об'єкти цивільні: портова інфраструктура, складські приміщення, зернові термінали. Також постраждала будівля Адміністрації портів України», – розповів він.

Крім того, у місті пошкоджено навчальний заклад та будівлі готелів. За словами Кіпера, ці дані не є остаточними, оскільки огляд продовжується. Постраждалих серед мирних жителів немає.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков уточнив, що через атаку на Ізмаїл пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна, на яке чекали країни Африки, Китай та Ізраїль.

Нагадаємо, в ніч проти 2 серпня російські військові здійснили чергову атаку на Одеську область. Частина дронів збила ППО. Але деякі з них пошкодили елеватор, зерносховище та портову інфраструктуру Ізмаїла.

Reuters написало про те, що російська атака на порт Ізмаїла призвела до стрибка цін на продовольство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: