Російська атака на порт Ізмаїла призвела до стрибка цін на продовольство – Reuters

Читать на русском
Нічна атака росії на порт в Ізмаїлі вплинула на світові ціни на продовольство. Так, ціни на пшеницю на біржі Чикаго підскочили на 4% відразу після атаки, а через кілька годин все ще залишалися на рівні близько 2,5% від початкового показника.
Фото: Reuters

Нічна атака росії на порт в Ізмаїлі вплинула на світові ціни на продовольство.

Про це повідомляє Reuters.

У МЗС розповіли, скільки українського зерна знищила рф після виходу з зернової угодиПісля виходу із Чорноморської зернової ініціативи росія знищила 180 тисяч тонн українських зернових культур. За даними МЗС, рашисти били по резервуарах з агропродукцією протягом дев'яти днів.

Так, ціни на пшеницю на біржі Чикаго підскочили на 4% відразу після атаки, а через кілька годин все ще залишалися на рівні близько 2,5% від початкового показника.

Зазначається, що трейдери сильно стурбовані ударами росії по портовій інфраструктурі, а також тим, що Україна – один із провідних світових експортерів – вимушено обмежила поставки за кордон. Так, внаслідок зриву зернової угоди у середині липня експорт зерна з України за місяць знизився на 40%.

Журналісти також повідомили, що за даними джерел у галузі, збитки, завдані рф порту Ізмаїла, оцінюються як «серйозні».

«Цей порт розташований через річку від Румунії, члена НАТО. Він є основним альтернативним маршрутом з України для експорту зерна. Відео, опубліковане українською владою, показує, як пожежники на сходах борються із величезним вогнем. Декілька великих будівель лежали в руїнах, а принаймні з двох зруйнованих сховищ висипалося зерно» – йдеться у публікації.

Нагадаємо, цієї ночі окупанти ударними дронами атакували об'єкти портової та промислової інфраструктури на Одещині, там виникли пожежі. За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих.

До цього під удар потрапив український порт на Дунаї. Було зруйновано ангар із зерновими, постраждали 6 людей. За інформацією ЗМІ, внаслідок цієї атаки було пошкоджено румунське судно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: