Глава Міноборони Італії припускає «політичне рішення» війни в Україні – в ОПУ відповіли

Читать на русском
Міністр оборони Італії заговорив про політичне рішення війни в Україні. В ОПУ заявили, що такими рішеннями мають бути постачання Україні авіації, систем ПРО та ППО, а також далекобійних ракет.
ildubbio.news

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що контрнаступ України зіткнувся з різними труднощами і, отже, варто подумати про «політичне рішення» війни.

Він сказав про це в інтерв'ю Corriere della Sera.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Ніхто не знає, коли це скінчиться. Ситуація сьогодні зайшла в глухий кут, що змушує задуматися про довгі, якщо не дуже довгі часи. І я, звичайно, не говорю це із задоволенням. Український контрнаступ, як деякі з нас припускали, зіткнувся з різними труднощами. Російська оборона блокує атакуючі дії. Отже, це може бути політичний вибір, який визначає закінчення конфлікту», – сказав Крозетто.

В Офісі президента України вже відповіли італійському політику. Михайло Подоляк погодився з тим, що події на фронті диктують необхідність ухвалення «політичного рішення», а саме: розблокувати передачу Україні авіації, включно з літаками F-16, розблокувати постачання далекобійних ракет та збільшити постачання систем ППО та ПРО.

«Усі ці рішення відомі, але головне – їхня своєчасність. Щодо решти треба розуміти: росіяни мають бути вибиті з окупованих територій військовим шляхом, а путінське вторгнення – зазнати тотального фіаско. Будь-який інший «політичний» результат стане крахом системи глобального безпекового порядку та тріумфом кривавих людожерів по всьому світ», – додав Подоляк.

Нагадаємо, у квітні Крозетто вже казав, що Україні та росії потрібно сісти за стіл переговорів. Посередником, на його думку, має виступити Китай.

Раніше Володимир Зеленський говорив, що більше не розглядає варіант переговорів із путіним.

Він також заявив, що заморожені конфлікти Україні не потрібні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: