Зеленський у зверненні розкрив подробиці ударів по Кривому Рогу та Херсону

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський прокоментував удари рф по Кривому Рогу та Херсону у своєму вечірньому зверненні. Він, серед іншого, закликав партнерів дати Україні більше далекобійних ракет.
Фото: Офіс президента України

Незважаючи на російський терор і спроби росії шантажувати світ, тих, хто цінує життя, достатньо, щоб подолати зло.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні, коментуючи удари рф по Кривому Рогу та Херсону.

Він зазначив, що рашисти атакували Кривий Ріг двома ракетами «Іскандер» з території тимчасово окупованого Криму. Внаслідок удару загинули шестеро людей, зокрема 10-річна дівчинка Даша та її мама Наталія.

«Звичайна сім'я у звичайному місті, чиє життя було знищено російськими вбивцями. Мої співчуття всім, хто втратив рідних та близьких. 69 людей постраждали. Десятки зараз у лікарнях. Серед них є й ті, хто перебуває у тяжкому стані. Усім надається необхідна допомога», – сказав Зеленський.

За словами президента, рятувальна операція у Кривому Розі була дуже складною. Падали частини конструкції будинку, а на рівні четвертого поверху – пожежа.

«Дякую кожному та кожній, хто боровся за життя людей... Загалом до порятунку було залучено понад 350 працівників ДСНС, поліції, комунальних служб. Допомагали волонтери. Вдячний усім», – заявив глава держави.

Головне із вечірнього звернення Зеленського:

  • Сьогодні ж російські нелюди обстріляли Херсон. З артилерії. Загинув працівник поліції, поранено дев'ять осіб, серед них дитина та чотири волонтери громадського об'єднання «Місто сили».

  • Для безпеки наших міст, для захисту нормального життя українців та українок наших дітей потрібно, щоби у наших військових було достатньо далекобійної зброї, достатньо засобів ураження терористів.

  • Санкційний тиск світу проти росії заслуговує на істотне збільшення. Зараз з'являється все більше і більше відкритої інформації про те, як держава-терорист обходить глобальні санкції та отримує критичні компоненти для зброї. І, до речі, Україна неодноразово надавала таку інформацію партнерам у закритому режимі.

  • Потрібно діяти всім разом. Істотно посилювати санкції за терор. Істотно обмежувати канали доставки в росію критичних компонентів для ракет. Але відповідати рішучістю – саме рішучістю у постачанні Україні необхідної сучасної зброї, зокрема далекобійних ракет, щоб ми могли зняти цю терористичну загрозу, яку рф створює проти наших людей, проти наших дітей.

  • І звісно, наші воїни. Бахмут. Весь Донбас, Оріхів та всі наші південні позиції, кордон, і кожен, і кожен, хто береже спокій регіонів нашої держави. Наші захисники та небо захисниці. Спасибі всім.

Нагадаємо, сьогодні президент пояснив, чому путін тероризує прибережні міста України регулярними ракетними атаками.

Він також прокоментував заклик Папи Римського до рф щодо відновлення зернової угоди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: