Зеленський у зверненні розповів, які питання обговорили на Конгресі місцевих та регіональних влад

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський взяв участь у Конгресі місцевої та регіональної влади України, засідання якого відбулося в Івано-Франківську. Про його підсумки глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у неділю, 30 липня, взяв участь у Конгресі місцевої та регіональної влади України, засідання якого відбулося в Івано-Франківську.

Про його підсумки глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

За його словами, на засіданні обговорювали три основні питання.

«Перше – це енергетика, підготовка до зими... Маємо усвідомлювати те, що як і минулого року, так і цієї зими російські терористи ще можуть бити по нашій енергетиці, по критичних об'єктах. Сьогодні ми обговорили з громадами стан підготовки всіх можливих сценаріїв», – сказав Зеленський.

Друге питання, яке обговорили, – відновлення пошкоджених об'єктів. Президент наголосив, що місцева влада має максимально активно включитися у процес, щоб провести всі роботи до початку холодів.

«Бюджетні питання – обговорили. З цільовими субвенціями з державного бюджету – обсяг, якого недостатньо, – урядовці з цим допоможуть. Багато інших питань громади здатні закрити власним коштом та роботою з позабюджетними ресурсами. Люди бачать, хто займається бруківкою замість допомоги воїнам, хто витрачається на ботоферми замість дронів для фронту, хто вкладається у наближені фірми, а не реконструкцію лікарень та реабілітацію воїнів. Пріоритет номер один – це оборона», – сказав Глава держави.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Подякував місцевій владі і в Прикарпатті, і в інших регіонах за підтримку роботи підприємств, зокрема релокованих. Кожне робоче місце, кожен український продукт, особливо оборонний продукт – це наближення нашої перемоги.

  • Представили громадам нашу роботу щодо Формули миру, гарантій безпеки для України на час вступу до НАТО, переговорів з Альянсом та Євросоюзом. Люди повинні розуміти деталі нашої міжнародної політики і є частиною, в якій вони можуть допомогти.

  • Мають бути ухвалені всі закони, необхідні для відкриття переговорів із Євросоюзом. І якщо хтось не готовий у Верховній Раді України працювати позитивно – він має розуміти, який це буде негатив для них у їхніх громадах.

  • Передова. Подякував усім за цей день на фронті – хороший день, потужний. Бахмутський напрямок, інші дуже гарячі та болючі напрямки на Донбасі: Авдіївка, Мар'їнка, а також південні напрямки.

Нагадаємо, вчора Зеленський відвідав передові позиції українських воїнів на Бахмутському напрямку.

А до цього президент анонсував «досить вагомі» міжнародні рішення для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: