У ЗСУ прокоментували масштаб втрат рф на Бахмутському напрямку

Читать на русском
Втрати для армії 21-го століття на напрямку є неймовірними, оскільки ворог поклав своїх солдатів вже більше, ніж радянська армія під час війни в Афганістані.
Укрінформ

Ворог перекидує усі сили на Бахмутський напрямок, щоб спробувати втримати свої позиції. Тим часом втрати окупаційної армії вже перевищують втрати радянської армії під час війни в Афганістані.

Про це речник Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів у ефірі каналу Freedom.

Як пояснив Череватий, Бахмутський напрямок та Бахмут має для росіян не лише інформаційно-пропагандистське значення, але й військове.

Втрати для армії 21-го століття на напрямку є неймовірними, оскільки ворог «поклав» своїх солдатів вже більше, ніж радянська армія під час війни в Афганістані. Попри те, що Росія продовжує перекидувати туди сили, щоб утримати позиції, українська земля й далі звільняється метр за метром.

«Ворог відчайдушно чинить опір. 537 разів він за цю добу обстріляв нас на Бахмутському напрямку, три авіанальоти здійснив, 11 бойових зіткнень», - розповів Череватий.

Згідно зі словами речника Східного угруповання військ, протягом доби наші воїни:

  • знищили 73 окупантів й поранили 147;
  • взяли двох солдатів в полон;
  • знищили БМП, 2 самохідні артилерійські установки «Гвоздика», 8 артилерійських знарядь, 2 - протитанкові ракетні комплекси, 1 дрон камікадзе і 2 польові склади з боєприпасами.

Нагадаємо, що ще 390 окупантів було знищено в Україні за останню добу, 28 липня. Таким чином, загальні втрати російської армії від початку повномасштабного нападу досягли 245 тисяч 220 убитих військових.

З'явилися також оновлені дані щодо співвідношення втрат ЗСУ та окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: