Бої за Бахмут: Череватий розповів про техніку ЗСУ для мінімізації втрат

Читать на русском
Бійці ЗСУ біля Бахмута використовують маневр та тактичне новаторство, щоб просуватися рівномірно.
Генштаб ЗСУ

На Бахмутському напрямку українські військові проводять розмірений та поступальний наступ. Також наші бійці використовують маневр та тактичне новаторство, щоб знизити втрати до мінімуму.

Про це повідомив речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 21 липня.

Армія рф втратила ще майже 700 бійцівВтрати окупантів за добу – 680 осіб, 4 танки, 15 ББМ, 18 артилерійських систем, 7 засобів ППО, 12 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

«Ми тут (на Бахмутському напрямку – ред.) ведемо дуже розмірений і поступальний наступ, з урахуванням того, що ми не маємо переваги в силах та засобах над супротивником. Тому максимально використовуємо маневр, охоплення, використовуємо різноманітне тактичне новаторство для того, щоб просуватися рівномірно, впевнено, але з мінімальними втратами нашого особового складу», – сказав Череватий.

Він наголосив, що щодня Сили оборони звільняють сотні метрів української території, а щотижня – кілометри. Настане час – і це будуть десятки кілометрів.

Наразі, за його словами, на Бахмутському напрямку українські бійці продовжують утримувати ініціативу та тиснути на окупантів, тоді як ворог «відчайдушно пручається».

Череватий повідомив, що за добу було 8 бойових зіткнень, в ході яких знищено 74 окупанти, 152 отримали поранення і один потрапив у полон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські військові стягують резерви до Бахмута. Тим часом, Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що зараз є всі умови для повернення Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: