Маляр розповіла про тактику ворога під Куп'янськом та успіхи ЗСУ в районі Бахмута

Читать на русском
Маляр зазначила, що Сили оборони продовжують наступати на Півдні та в районі Бахмута, водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ стримують атаки російської окупаційної армії.
Фото: mediacenter.org.ua

Сили оборони продовжують наступати на Півдні та в районі Бахмута, водночас на Куп'янському та Лиманському напрямах ЗСУ стримують атаки російської окупаційної армії.

Про актуальну ситуацію на фронті розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

У Міноборони назвали причини, які сповільнюють контрнаступ ЗСУМіністр розповів, що сповільнення контрнаступу викликано великою кількістю мінних полів. Через це ЗСУ доводиться розчищати вручну стежки через поля.

За її інформацією, на Куп'янському та Лиманському напрямках ворог використовує тактику атаки окремими групами піхоти. Крім того, рашисти залучають до атак на українські позиції загони спеціального призначення. Усі спроби ворога прорвати українську оборону завершуються провалом.

На Бахмутському напрямі Сили оборони продовжують успішно проводити наступальні дії на південному фланзі навколо Бахмута.

«Жорсткі бої продовжуються в районі населених пунктів Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка. Ворог чіпляється за кожен метр зайнятої землі, чинить сильний опір, застосовує резерви, водночас зазнає значних втрат», – уточнила Маляр.

На Півдні ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямах. У районі Старомайорське тривають бої, українські воїни мають успіхи та закріплюються на досягнутих рубежах.

«Противник намагається повернути втрачені позиції, зокрема на північний схід від Роботи Запорізької області. Але безуспішно», – додала Маляр.

Напередодні чиновниця повідомила, що у Сил оборони спостерігається безпецедентно низький рівень втрат як для наступальної сторони. Водночас, окупанти втрачають у рази більше військових.

Також у Міноборони розповіли, скільки території за тиждень звільнено на півдні та сході України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: