Сирський заявив, що зараз є всі умови для повернення Бахмута

Читать на русском
Російські війська перебувають у напівоточенні у Бахмуті. За словами Сирського, зараз є всі умови, щоб повернути місто, але з меншими, ніж у росіян, втратами.
Фото: Олександр Сирський / Telegram

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що зараз створено всі умови для повернення Бахмута, але з меншими в десятки разів втратами, ніж у росіян.

В інтерв'ю ВВС генерал розповів також про стратегічне значення міста.

ЗСУ мають успіхи й продовжують просуватися на Бахмутському напрямку – СирськийУкраїнські воїни мають успіхи й продовжують просуватися вперед на Бахмутському напрямку. Ворог опиняється у пастці.

Сирський, який зараз керує Східним угрупуванням військ, констатував, що його мета – відвоювати Бахмут: «Бо це принципова справа, справа честі. Тому що ми втратили багатьох наших побратимів, багато наших військовослужбовців, коли обороняли Бахмут».

Він зазначив, що не погоджується з думкою про те, що місто не має стратегічного значення. «В першу чергу, Бахмут – це центр зосередження основних напрямків і доріг. Ну, наприклад, через Бахмут іде дорога з Дебальцевого, дорога з Сіверська, дорога з Горлівки, дорога з Костянтинівки і дорога зі Слов'янська. Тобто це центр, де сходяться всі ті шляхи. Використовуючи розвинуту мережу доріг російські війська можуть наступати в щонайменше в трьох таких операційних напрямках. Крім того, взагалі місцевість навколо Бахмута – це зосередження різного роду панівних висот, які дозволяють контролювати велику частину місцевості навколо, на підступах до Бахмуту. Це підвищує його роль як плацдарму для подальших наступальних дій. Буквально за три кілометри за Бахмутом розпочинаються наступне місто Часів Яр. І тут нам дуже важливо зупинити ворога в Бахмуті, який там перебуває в низині», – пояснив військовий.

На думку Сирського, з боку ПВК «Вагнер» було великою помилкою «повністю залізти» в Бахмут: угруповання зазнало «шалених втрат» в особовому складі та фактично втратило боєздатність.

«На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами. Тому що взагалі розташування російських військ на даний час нагадує такий лук, який сконцентрований в Бахмуті. І вони перебувають у такому напівоточенні. Ну, цим просто не можна не скористатися», – заявив Сирський.

Скільки часу піде на деокупацію міста, генерал не прогнозує, але обіцяв постаратися зробити це «якнайшвидше».

Раніше Сирський заявив, що контрнаступ просувається повільно, але ЗСУ мають одну важливу перевагу.

Нагадаємо, російські військові намагаються зберегти позиції під Бахмутом, тож стягують туди свої резерви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: