«Військові чудеса»: у Міноборони оновили дані про співвідношення втрат ЗСУ та окупантів

Читать на русском
Маляр розповіла, що у ЗСУ безпецедентно низький рівень втрат як для наступальної сторони. Водночас, окупанти втрачають у рази більше військових.
Фото: АРМІЯ INFORM

Українські воїни під час літнього контрнаступу здійснили військові чудеса, які увійдуть до підручників.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

У Міноборони назвали причини, які сповільнюють контрнаступ ЗСУМіністр розповів, що сповільнення контрнаступу викликано великою кількістю мінних полів. Через це ЗСУ доводиться розчищати вручну стежки через поля.

Вона розповіла, що у Сил оборони спостерігається безпецедентно низький рівень втрат як для наступальної сторони. Водночас, окупанти втрачають у рази більше військових.

«За всіма розрахунками і методиками у нас має бути втрат більше, ніж у сторони, що обороняється. А у нас їх не просто менше: у нас на Бахмутському напрямку щотижня у 8-9 разів менше втрати, на Таврійському напрямку – у 5,3 рази менше. Це ті речі, які вивчатимуть вчені», – повідомила Маляр.

Крім того, зазначила заступник міністра, воїни Сил оборони наступають в умовах, коли у ворога більше і зброї, і людей.

«І питання потрібно ставити передусім не про кількість пройдених кілометрів, а взагалі про факт – рухаємось уперед чи ні. Те, що ми рухаємось в умовах переваги ворога – ознака високої майстерності та мужності наших захисників», – сказала Маляр.

Раніше ЗМІ писали, що українські військові змінили тактику контрнаступу, що дозволило скоротити втрати в техніці. Але це уповільнило темпи просування.

Також у Міноборони розповіли, скільки території за тиждень звільнено на півдні та сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: