Путін заявив, що «уважно розглядає» мирний план Африки

Читать на русском
Путін заявив, що росія з повагою ставиться та уважно розглядає мирну ініціативу африканських країн.
kremlin.ru

Президент росії володимир путін заявив, що «уважно розглядає» мирний план Африки, представлений на початку літа.

Він сказав це на саміті з африканськими країнами, повідомляє РБК.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Це гостра проблема, ми не уникаємо його розгляду. Це саме собою багато про що говорить, адже раніше будь-які посередницькі ініціативи були монополізовані країнами з так званою розвиненою демократією. Зараз ні. Тепер і Африка готова допомагати у вирішенні проблем, здавалося б, далеких від першочергових її інтересів. Ми з повагою ставимося до її ініціатив та уважно їх розглядаємо», — заявив путін.

Нагадаємо, у червні делегація країн Африки приїжджала до України та росії, щоб представити свій «мирний план» з 10 пунктів. Після переговорів президент Володимир Зеленський заявив, що будь-які спроби заморозити конфлікт не приведуть ні до чого хорошого.

У Санкт-Петербурзі африканські лідери спробували закликати путіна зупинити війну, проте він перервав їхній виступ.

Напередодні стало відомо, що африканські лідери розглядають можливість повторного візиту до Києва для обговорення «мирної ініціативи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: