Кулеба закликав усі країни Азії та Африки разом відповісти на зерновий тероризм росії

Читать на русском
Глава МЗС вважає, що ті держави, які найбільше страждають через зростання цін на продовольство, мають дати відсіч росії.
Дмитро Кулебафото МЗС України

Усі держави - особливо в Африці та Азії, які найбільше страждають через зростання цін на продовольство, повинні докласти зусиль до спільної глобальної відповіді на продовольчий терор росії.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

Окупанти вночі атакували портову інфраструктуру Дунаю: зруйновано ангар із зерновими, є пораненіРосіяни шахедами атакували портову інфраструктуру Дунаю. В результаті зруйновано ангар із зерновими, постраждали 6 людей.

Він нагадав, що вночі росія вночі завдала удару по ще одному українському зерносховищу. Таким чином, ворог намагається добитися поступок, тримаючи в заручниках 400 мільйонів людей.

«Я закликаю всі держави - особливо ті в Африці та Азії, які найбільше страждають через зростання цін на продовольство - до спільної глобальної відповіді на продовольчий тероризм росії», – написав Кулеба.

Нагадаємо, у ніч на понеділок російські агресори атакували дронами Shahed порт Рені на Дунаї на Одещині. Усього було зафіксовано близько 15 атакуючих дронів. Обстрілами було зруйновано три склади із зерном. Вибуховою хвилею також було пошкоджено вікна будівель та споруд у порту Рені. Були локальні загоряння, які рятувальники оперативно ліквідували.

Минулого тижня рф атакувала портову інфраструктуру та ангари із зерном в Одеській області. Атаки тривали чотири ночі поспіль. Знищено тисячі тонн зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: