Росія готується до блокади Чорного моря – Гуменюк

Читать на русском
Є кілька факторів, згідно з якими росія готується до блокади Чорного моря. Перша демонстрація – це були навчання.
фото Суспільне Одеса

На сьогоднішній день є кілька факторів, які вказують на те, що росія готується до блокади Чорного моря.

Про це повідомила речник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк у четвер, 27 липня, в ефірі телемарафону.

В Міноборони відповіли на погрози рф атакувати судна, які прибувають в українські портиМіноборони повідомляє, що з 00:00 21 липня 2023 року всі кораблі, які прямують в російські та тимчасово окуповані українські порти, розглядатимуться Україною як судна, що перевозять вантажі військового призначення.

«Перша демонстрація – це були навчання, які вони провели за сценарієм ймовірної атаки на цивільне судно, як це розвиватиметься. Тобто, вони приміряються до провокацій, які спланували. Те, що вони готують корабельне угруповання, це теж свідчить про підготовку до блокади», – сказала вона.

Гуменюк додала, що за останній тиждень у Чорному морі не спостерігалося менше 14 ворожих кораблів, а це досить широко представлений формат.

Спікер також зазначила, що росія атакує порти, щоб відлякати світових судновласників.

Зазначимо, раніше представник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що росія готує операцію під чужим прапором у Чорному морі на тлі останніх ударів по Одесі, портах та виході із «зернової угоди».

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що у Чорному морі різко зріс градус протистояння після зриву росією зернової угоди. При цьому рф відмовилася коментувати ракетні атаки на Одесу під час засідання Ради безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: