У рф погрожують «жорсткими заходами у відповідь» через атаки безпілотників на Москву і Крим

Читать на русском
Росія, яка вже кілька днів завдає ударів по цивільній інфраструктурі Одеської області, звинуватила Україну у використанні терористичних методів та погрожує жорсткою відповіддю.
Фото: МЗС рфSputnik

У росії заявили, що залишають за собою право вжити «жорстких заходів у відповідь» через сьогоднішні атаки дронів на Москву і окупований Крим.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ.

Медведєв закликав наносити ракетні удари по «нестандартних цілях» в УкраїніМедведєв заявив, що росії потрібно обирати для ракетних ударів по Україні нестандартні цілі. Він не уточнював, що має на увазі.

«Відповідальність за ці атаки вже взяла на себе Україна. Глава Мінцифри країни М. Федоров публічно підтвердив причетність до них режиму Зеленського і заявив, що Київ продовжить такі вилазки, а їхня кількість зростатиме. Розцінюємо те, що трапилося, як чергове використання військово-політичним керівництвом України терористичних методів, залякування цивільного населення. Жодного військового сенсу ці атаки не мали. Рішуче засуджуємо цей черговий злочин київського режиму. Закликаємо міжнародні організації надати йому належну оцінку», – заявили в МЗС.

Нагадаємо, цієї ночі два безпілотники атакували Москву: один із дронів влучив у бізнес-центр, другий упав неподалік будівлі міноборони. За інформацією ЗМІ, це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони України.

У Джанкойському районі Криму сьогодні через атаку безпілотників сталися вибухи на складі боєприпасів. Це вже третій інцидент за п'ять днів.

При цьому російські війська за останні дні завдали серію ракетних ударів по південних областях України, у тому числі по цивільній та портовій інфраструктурі. Зокрема, в ніч на 23 липня окупанти вдарили по центральній частині Одеси: було пошкоджено інфраструктуру портів, житлові будинки, Спасо-Преображенський собор УПЦ МП та інші пам'ятки архітектури. Одна людина загинула і більше двох десятків було поранено.

У Міноборони рф заявили, що били по об'єктах, де «готувались терористичні акти».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: