Данілов запевнив, що захист українських портів посилять найближчим часом

Читать на русском
В Україні вже запустили виробництво засобів, що допоможуть посилити захист портів від ракетних ударів росіян.
фото РНБО

Український військово-промисловий комплекс уже виготовляє засоби, які допоможуть посилити захист портової інфраструктури від ракетних ударів росіян. Результат можна буде помітити вже незабаром.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 21 липня.

Атака на зерновий термінал на Одещині: фото наслідківВнаслідок атаки на зерносховища на Одещині виникла пожежа на площі понад 200 кв. м, знищено сільськогосподарську та рятувальну техніку, а також 120 тонн зерна. Фото наслідків.

За його словами, в Україні не вистачає засобів ураження ППО саме з деяких видів того озброєння, яким користується армія рф.

«Президент поставив завдання посилити захист (портової інфраструктури – ред.). Сьогодні працюють усі контакти, щоб прискорити постачання необхідної техніки. Однак хочу зауважити, що ми і самостійно розробляємо...і вже є розуміння систем захисту», – розповів Данілов.

Він також повідомив, що український ВПК вже «виготовляє такий захист».

«Найближчим часом, я думаю, це (захист портової інфраструктури – ред.) буде посилено», – додав секретар РНБО.

При цьому Данілов звертає увагу, що навіть такі розробки не зможуть гарантувати стовідсотковий захист від атак окупантів.

Нагадаємо, в ніч на 18 та 19 липня російські військові влаштували потужну атаку різними видами ракет та ударними дронами на південні області України. Постраждали порти, у Чорноморську було знищено 60 тисяч тонн зерна.

У ніч на 21 липня рф знову атакувала портову інфраструктуру в Одеській області.

Крім того, Міноборони рф пригрозило кораблям, які направлятимуться в порти України. У Міноборони України відповіли росіянам на їхні погрози.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: