Зеленський у зверненні прокоментував масований удар рф по українських портах

Читать на русском
Президент повідомив, що протягом усього дня влада та екстрені служби приділяли максимум уваги ліквідації наслідків удару росії по Одесі, Чорноморську та інших українських портових містах.
Фото: Офіс президента України

Протягом усього дня влада та екстрені служби приділяли максимум уваги ліквідації наслідків удару росії по Одесі, Чорноморську та інших українських портових містах.

Про це у своєму вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

«Це була чи не найбільша за весь час повномасштабної війни спроба росії завдати болю Одесі. Дякую ППО і всім нашим захисникам неба, наслідки цього удару все ж таки менші, ніж могли б бути», – сказав президент.

Він зазначив, що з кожним таким ударом Україна звертається до партнерів із проханням допомогти у посиленні повітряного щита.

«Сьогодні вранці на селекторі мені доповідали і військові, і МВС, інші урядовці, профільний заступник керівника Офісу з регіональної політики. У громадах, які постраждали від ударів цієї ночі, вже розпочалися першочергові ремонтні роботи», – повідомив глава держави.

Головне із вечірнього звернення Зеленського:

  • У портах, атакованих сьогодні, зберігається близько мільйона тонн продовольства. Саме той обсяг, який вже давно має бути доставлений до країн-споживачів в Африці, Азії. У портовому терміналі, який уночі найбільше постраждав від російського терору, зберігалося 60 тисяч тонн агропродукції, які призначалися для відправки до Китаю.

  • Провів переговори із главою уряду Ірландії – він був в Україні з візитом. Ірландія – один із найенергійніших наших партнерів у Європі. Дуже важливою є гуманітарна підтримка. Обговорили з прем'єром Ірландії подальші спільні кроки, зокрема щодо Формули миру, Глобального саміту миру. Дякую Ірландії за підтримку нашої позиції та з приводу зернової ініціативи.

  • Провів зустріч із керівницею USAID Самантою Пауер. Напередодні вона була в Одесі і абсолютно розуміє значення наших портів для продовольчої безпеки світу та російську загрозу світовій стабільності. Докладно обговорили можливість захисту нашої інфраструктури. Дуже важливо, що USAID готовий і надалі працювати з Україною для підтримки економічної активності та підтримки робочих місць.

  • Активно готуємося до міжнародних заходів, які заплановані на серпень та вересень. Зокрема, сьогодні провів велику нараду щодо підготовки саміту Кримської платформи рівня лідерів держав та парламентського рівня. Достеменно знаємо, що саміт буде змістовним і Крим стане ще ближчим до повернення у вільний світ.

Нагадаємо, сьогодні президент провів нараду, за підсумками якої доручив військовим посилити захист громадян та портової інфраструктури України.

Також Зеленський сьогодні підписав закон про контрактників та випробувальний термін на службі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: