ВАКС зняв браслет з підозрюваного адвоката з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваному адвокату.

Вищий антикорупційний суд скасував зобов'язання носити електронний браслет, але продовжив до 19 вересня строк дії решти обов'язків, покладених на адвоката Олексія Педуса. НАБУ і САП підозрюють його у підбуренні обвинуваченого до дачі хабаря прокурорам.

Таке рішення 19 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував адвоката Педуса з альтернативою 1,07 млн грн застави. Ці кошти за адвоката внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати до за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити всі обов'язки, однак суд скасував зобов'язання носити електронний браслет. Імовірно, його навіть і не надягали через маленьку кількість браслетів в Україні.

«Клопотання прокурора САП задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Олексія Педуса – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного, до 19.09.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: