Підбурення до підкупу прокурора в Дніпрі: суд заарештував адвоката

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про взяття під варту адвоката, підозрюваного у вчиненні правопорушення.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту адвоката із Дніпра, викритого НАБУ і САП на підбурюванні до надання неправомірної вигоди особі, яка обіймає одну з керівних посад у прокуратурі Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«20 травня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до адвоката із Дніпра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суддя визначив йому заставу у розмірі 1 млн 73 тис 600 грн», – інформує суд.

У разі внесення застави на адвоката покладуть наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із особами, указаними в ухвалі суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії ухвали – до 20.07.2023 року включно.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олексія Педуса.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили і затримали адвоката на одержанні 20 тисяч доларів неправомірної вигоди. За даними слідства, адвокат підбурював підприємця надати неправомірну вигоду у сумі 4 млн грн службовцю прокуратури за неперешкоджання діяльності підприємця. Його викрили одразу після отримання першого «траншу» у сумі 20 тисяч доларів. Розслідування розпочали за заявою підприємця. За інформацією «Слово і діло», ймовірно йдеться про керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпра Олега Катебу або його заступника Станіслава Батрака.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував суддю Верховного суду Всеволода Князєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: