Підбурення до підкупу прокурора: НАБУ і САП викрили адвоката

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили працівника адвокатури, який намагався підбурити бізнесмена до вчинення правопорушення.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали і викрили адвоката на підбурюванні до надання неправомірної вигоди особі, яка займає одну з керівних посад у прокуратурі Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За інформацією «Слово і діло», ймовірно йдеться про керівника або заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпра Олега Катебу та Станіслава Батрака відповідно.

«18 травня 2023 року НАБУ і САП за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції викрили адвоката на підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, що обіймає одну з керівних посад у прокуратурі Дніпропетровської області. Його затримали в порядку ст. 208 КПК України. 19 травня 2023 року особі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України», – інформує НАБУ.

За даними слідства, адвокат підбурював підприємця надати неправомірну вигоду у сумі 4 млн грн службовцю прокуратури за неперешкоджання діяльності підприємця. Його викрили одразу після отримання першого «траншу» у сумі 20 тисяч доларів. Розслідування розпочали за заявою підприємця.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу». Раніше ексголові Верховного суду Всеволоду Князєву повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: