НАБУ і САП повідомили про підозру заступнику керівника окружної прокуратури

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили двох прокурорів у незаконному притягненні до відповідальності особи.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області та прокурора цієї ж прокуратури, які причетні до справи адвоката, впійманого на хабарі.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника керівника прокуратури Станіслава Батрака.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України викрито одного із заступників керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області та прокурора цієї ж прокуратури на створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи», – інформує САП.

Як відомо, НАБУ і САП викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення.

За версією слідства, у підозрюваного адвоката Педуса під приводом виконання своїх зобов'язань з надання правничої допомоги виник злочинний умисел на організацію притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи.

«Для реалізації цього плану, він залучив одного з керівників окружної прокуратури та прокурора цієї прокуратури. Відповідно до розподілених ролей, прокурори штучно створили докази обвинувачення, на підставі яких невинну особу було притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення та реалізацію слабоалкогольних напоїв. 30 травня та 1 червня 2023 року заступнику керівника прокуратури та прокурору повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 372 КК України», – підкреслюють в прокуратурі.

Крім того, адвокату Педусу додатково повідомлено про підозру в організації до кримінальної відповідальності прокурором, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд заарештував вказаного підозрюваного адвоката Олексія Педуса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: