Апеляція ВАКС визнала обґрунтованою підозру заступнику керівника прокуратури

Читать на русском
Апеляційна інстанція скасувала рішення слідчого судді про відмову застосувати запобіжний захід і визнання необґрунтованою підозру.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала обґрунтованою оголошену підозру заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, ВАКС визнав необґрунтованою підозру Батраку та відмовився застосувати до нього запобіжний захід. Тому САП подала на це рішення скаргу.

«19 червня 2023 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та скасувала ухвалу слідчого судді ВАКС від 01.06.2023, якою визнано необґрунтованою підозру заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області. Суд апеляційної інстанції постановив нову ухвалу, якою клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, задовольнив частково. Так, суд апеляційної інстанції визнав підозру вказаній особі обґрунтованою та застосував до неї запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2,013 млн грн», – інформує відомство.

Також на підозрюваного покладено низку процесуальних обов'язків, серед яких носіння електронного засобу контролю.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: