Апеляція ВАКС відправила під домашній арешт прокурора з Дніпра

Читать на русском
Апеляційна інстанція скасувала рішення слідчого судді про відмову застосувати запобіжний захід і визнання необґрунтованою підозру.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала обґрунтованою оголошену підозру прокурору Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Сорі Саване у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, ВАКС визнав необґрунтованою підозру прокурору Слобожанської окружної прокуратури та відмовився застосувати до нього запобіжний захід. Тому САП подала на це рішення скаргу.

«22 червня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 7 червня 2023 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу до прокурора однієї з окружних прокуратур Дніпропетровської області. За результатами розгляду колегія суддів скасувала ухвалу слідчого судді ВАКС від 7 червня 2023 року та застосувала до підозрюваного запобіжний захід у виді домашнього арешту з покладанням додаткових обов'язків», – інформує суд.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: