Путін пригрозив «дзеркальними діями» на надання Україні касетних боєприпасів

Читать на русском
Російський президент володимир путін збрехав, що рф не використовує касетні боєприпаси на війні та пригрозив Україні дзеркальними діями.
Укрінформ

Російський президент володимир путін збрехав, що рф не використовує касетні боєприпаси на війні та пригрозив Україні «дзеркальними діями».

Про це він заявив під час зйомок програми на пропагандистському телеканалі.

Конвенція про заборону касетних боєприпасів: які країни не приєдналисяКонвенцію про заборону касетних боєприпасів ратифікували 111 держав, не ратифікували – 71. Більше – на інфографіці.

Путін заявив, що російська федерація не використовувала касетні боєприпаси на війні в Україні. При тому, що аналітики неодноразово доводили, що окупанти обстрілюють такими боєприпасами цивільних українців.

«Хочу сказати, що в Росії достатній запас різного роду касетних боєприпасів, різного роду. Досі ми цього не робили, не застосовували, і у нас не було такої необхідності. Але, звичайно, якщо вони будуть застосовуватися проти нас, ми залишаємо за собою право на дзеркальні дії», – заявив російський диктатор.

Нагадаємо, 7 липня США підтвердили передачу Україні касетних боєприпасів. The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байден зазначили, що це стане тимчасовим кроком.

Зеленський назвав передачу Україні касетних боєприпасів питанням справедливості.

Проте не всі союзники України, не кажучи вже про вороже налаштовані держави, схвалили таку допомогу. Детальніше про позицію різних країн – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: