У МАГАТЕ розповіли, чи надала росія доступ до дахів енергоблоків ЗАЕС

Читать на русском
Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії провели додаткові інспекції та обходи на тимчасово окупованій станції. Про підсумки перевірок розповіли у пресслужбі МАГАТЕ.
Фото: atlanticcouncil.org

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії провели додаткові інспекції та обходи на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції.

Про підсумки перевірок розповіли у пресслужбі МАГАТЕ.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Так, 17 липня експерти МАГАТЕ відвідали будівлю реактора другого енергоблоку, а наступного дня – будівлю реактора четвертого енергоблоку.

У кожному випадку група перевірила блоковий щит управління, реакторний зал, охолоджувач, аварійний щит управління, приміщення, де розташовані електричні шафи систем безпеки, а також машинний зал.

При цьому наголошується, що росія досі не надала МАГАТЕ доступу до дахів енергоблоків.

«У машинних залах експерти МАГАТЕ бачили транспортні засоби, проте видимих слідів вибухових речовин чи мін виявлено не було. Групі ще не надали доступ на дахи реакторів та їх машинні зали, включаючи блоки 3 та 4, які становлять особливий інтерес. Агентство продовжує вимагати такий доступ», – стверджують в Агентстві.

Нагадаємо, МАГАТЕ запросило додатковий доступ до деяких об'єктів ЗАЕС ще 5 липня для пошуку вибухівки.

За даними Енергоатому, ситуація довкола тимчасово окупованої Запорізької АЕС залишається складною, оскільки росіяни продовжують мінувати територію станції.

Раніше у ГУР попередили про підготовку росією провокацій на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: