Ситуація на Запорізькій АЕС залишається складною – Енергоатом

Читать на русском
За даними компанії, окупанти продовжують мінувати станцію. Крім того, загарбники не допускають представників МАГАТЕ до всіх зон, що підлягають огляду.
Фото: Reuters

Ситуація довкола тимчасово окупованої Запорізької АЕС залишається складною – росіяни продовжують мінувати територію станції.

Про це йдеться у заяві голови Енергоатому Петра Котіна, яку опублікувала пресслужба компанії.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Фактично російські окупанти продовжують використовувати її як свою військову базу. Ми регулярно отримуємо повідомлення, що вони мінують нашу станцію», – сказав Котін.

Він зазначив, що зараз Україна може моніторити радіаційний стан на майданчику ЗАЕС тільки завдяки датчикам, розташованим за 5 км від станції.

Крім того, окремі дані надходять від представників МАГАТЕ, які перебувають на станції. Проте фахівці Агентства, як і раніше, не можуть потрапити до всіх зон, які необхідно оглянути.

Нагадаємо, МАГАТЕ запросило додатковий доступ до деяких об'єктів ЗАЕС для пошуку вибухівки.

Раніше в ГУР заявили про те, що ворог продовжує мінувати ЗАЕС і повідомили про невідомі об'єкти на даху одного з реакторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: