У ГУР попередили про підготовку росією провокацій на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння

Читать на русском
За даними розвідників, ФСБ почала поширювати серед окупантів чутки про нібито штурм ЗАЕС з боку України. Тиражування такої інформації може свідчити про підготовку російською операцією під чужим прапором.
Фото: Reuters

Російська окупаційна армія може готувати провокації із застосуванням важкого озброєння на Запорізькій АЕС, аби звинуватити Україну у спробі штурму станції.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому у Telegram-каналі Головного управління розвідки.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

За даними українських розвідників, ФСБ почала розповсюджувати серед окупантів чутки про нібито підготовку українськими військами штурму ЗАЕС.

«Спецслужба росії стверджує, що наприкінці липня буде організовано «штурм» атомної станції, в якому начебто мають взяти участь «штурмові групи» та неназвані «добровольчі збройні підрозділи України», – зазначили в ГУР.

Тиражування такої інформації може свідчити про підготовку окупантами операції під чужим прапором, що призведе до масштабної аварії на ЗАЕС.

Розвідники також повідомили, що наразі рашисти готуються до чергових імітаційних обстрілів станції з метою подальшого звинувачення в них України.

Нагадаємо, за даними Енергоатому, ситуація довкола тимчасово окупованої Запорізької АЕС залишається складною, оскільки росіяни продовжують мінувати територію станції.

Раніше в ГУР повідомили про невідомі об'єкти на даху одного із реакторів АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: