Один з енергоблоків ЗАЕС продовжує становити підвищену небезпеку – ГУР

Читать на русском
Один з енергоблоків Запорізької АЕС досі перебуває у стані гарячого зупинення. За словами Юсова, небезпека на Запорізькій АЕС через це залишається на високому рівні.
Фото: АрміяInform

Один з енергоблоків Запорізької АЕС досі перебуває у стані «гарячого зупину».

Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

За його словами, небезпека на Запорізькій АЕС через це залишається на високому рівні.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«В даний момент останній блок продовжує перебувати в стані «гарячого зупинки», інші – у холодному. Це означає, що цей блок продовжує становити підвищену небезпеку внаслідок неконтрольованого впливу з боку окупантів чи скоєння теракту», – сказав Юсов.

Він також зазначив, що рашисти вже відреагували на публікацію ГУР про розміщення на станції мінно-вибухових загороджень.

«З одного боку, це «привіт» усім «голубам світу», які кажуть за кордоном, що не бачать проблем у діях оккупантів. З іншого боку, це сигнал для самих оккупантів, що українці точно все бачать. Власне, рашисти вже відреагували на оприлюднення цієї інформації і терміново представники росгвардії виїхали туди, щоб вносити відповідні корективи», – повідомив представник ГУР.

Нагадаємо, за даними ЗСУ, 4 липня росіяни розмістили на зовнішньому даху третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

Раніше у ГУР опублікували схему мінування окупованої станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: