Окупанти хочуть відібрати житло українців для росіян, які працюватимуть на ЗАЕС – розвідка

Читать на русском
Окупаційна влада планує забирати житло жителів Енергодару та віддавати росіянам, щоб заохотити їх працювати на Запорізькій АЕС.
Getty Image

Окупаційна влада планує забирати житло жителів Енергодару та віддавати росіянам, щоб заохотити їх працювати на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє пресслужба української розвідки.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Відомо, що 6 липня на територію ЗАЕС прибув перший заступник керівника адміністрації путіна Сергій Кірієнко. Офіційна мета візиту Кірієнка значилася як ознайомлення зі станом справ на ЗАЕС та перевірка загальної безпеки. Неофіційно ж він мав продемонструвати відсутність панічних настроїв та спробувати вирішити проблемні питання, пов’язані з комплектуванням станції персоналом.

Українські розвідники відзначають, що після початку повномасштабної війни велика частина кваліфікованого персоналу ЗАЕС або залишила захоплені території, або відмовилась підписувати нав’язані договори з «Росатомом». А спроби залучення російських співробітників не дали очікуваного результату. Фахівці часто відмовляються їхати на АЕС попри обіцяні зарплати та пільги.

«Згідно з отриманою інформацією, на станції проведено нараду за участі Кірієнка та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького щодо додаткового стимулювання потенційних працівників з росії. Для цього планується надавати росіянам житло, вилучене в українців, які покинули територію Енергодару», – додають у повідомлення.

Таким чином хочуть розселити до 4,5 тисяч росіян. Проте наразі бажаючих їхати на Запорізьку АЕС небагато.

Нагадаємо, за даними ЗСУ, 4 липня росіяни розмістили на зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

Головне управління розвідки Міноборони з’ясовує, що за предмети з'явилися на даху реактора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: